fredag 23 december 2016

Dagarna före jul: När inget får gå fel men gör det ändå


Hej kompisar!
De här dagarna precis före jul är bland mina absoluta favoritdagar på året. Just därför så är det väl ofrånkomligt att det ska kännas sju resor värre när något inte blir som man ville just de här dagarna, än när det inte blir det under resten av årets veckor och dagar.
Den här veckan har gått lite för fort, haft lite för många störningsmoment och bara inte varit som jag har tänkt mig att den skulle vara. Som grande finale så dog ljusslingan till granen igår kväll... GIVETVIS efter att jag spenderat en dryg halvtimma med att sätta de 30 ljusen på plats.

Sammanbrottet var nära. De vanvettiga ryckningarna i ett ögonlock var i antågande. Men så fick The Drömprins mig att le trots allt, och sedan åkte vi till Ica Maxi som lägligt nog hade 50% på alla ljusslingor.
Nu har vi en 18 meter lång slinga med små lampor som inte behöver nypas fast, utan bara ligger bekvämt ringlade runt granen, som en kramande och vänligt sinnad julpytonorm.
Och efter det vände det så sakta.
Idag kan ha varit den mest stressfria 23:e december jag någonsin haft. Jag har haft lite att göra, ja. Men jag har inte känt någon särskild stress över det. Bara en trivsam förvissning om att det blir jul oavsett om jag hinner göra precis allt i precis rätt tid eller ej.
Hoppas att ni har en mysig uppesittarkväll!

Inga kommentarer: