onsdag 1 december 2021

Vad behövs för december?

Vi är här!! Första december - med bitande frost och varning för snö. Eftersom det var två år sedan jag postade här sist så tänkte jag att vaaarför inte lista några av de saker som gör mig REDO för julmånaden?

Julteet

Bra te är CRUCIAL alla årets dagar, men runt jul så sätter det dessutom det där lilla extra för stämningen. I år dricker jag litervis av Äpple Kanel och Lusse Lelle från Kahls!

Äpple Kanel är ett svart julte för den som som vill ha ett friskare och fruktigare alternativ. Teet har en lätt rökighet och kryddighet av kanel, men en fruktig syra av grönt äpple som avslutas med söt knäck.

Lusse Lelle är en svart teblandning som tar smaklökarna på en resa till lussefika. Söt saffran, vanilj, kardemumma och grädde tillsammans med fylligt svart te gör detta till en mustig smakupplevelse.


... att dricka i julmuggarna

Ja, för det är ett MOMENT att få plocka fram dem igen varje år. Jultröjorna

Favoriterna som kommer fram varje år (medan vissa kanske rensas ut i processen med att hämta dem i den där lådan i källaren där de vilar under årets resterande 11 månader) - och kanske någon ny?

Lussekatter

Nybakade! Gyllene! Med TVÅ (2) russin som är lätta att plocka bort!


Favoritpyntet

Stjärnan i fönstret, ljusslingorna i trädgårdarna och på balkongerna, prydnadsfigurerna på hyllor och fönsterbrädor – i december är "mycket krimskrams" en komplimang och inget annat. 

Musiken

Den här (och många andra) playlisten går varm för tillfället. 


Inga kommentarer: