tisdag 17 december 2019

Kom ihåg att det enda måste:t är du💛

En vecka kvar till julafton! Låt oss hämta andan lite.

Den här veckan har en tendens att smyga sig på mig varje år, trots att det borde vara tvärtom - jag har ju bokstavligen stenkoll på vilket datum det är varje dag i december. Likväl så känns alla planer jag gör inför veckan före jul så avlägsna när de styrs upp, så när jag väl når fram hit är det med skräckblandad förtjusning: Äntligen ska jag få umgås med de jag tycker mest om! Men jag har 3000 grejer att ordna innan dess! *ljud av huvud som exploderar*

Hur ligger du till med *hysterisk ljudeffekt á introt till Juligen* JULFÖRBEREDELSERNA?

Jag har:

- ätit upp min första och hittills enda batch av lussekatter – för längesen.
- testbakat mördegskakor fyllda med saffransmörkräm (se nedan) efter en VISION som kom till mig vid en dipp i mitt för tillfället skräckinjagande sockerberoende.
- ätit och fått hjälp att äta upp nyss nämnda testbatch av mördegskakor fyllda med saffransmörkräm.
- grinat över att jag i min naivitet trodde att om jag hängde EN ömtålig julgransprydnad - i detta fall min underbara lilla corgi med renhorn som jag köpte förra året - i TOPPEN på min lilla gran, så skulle den vara någorlunda trygg från Teddy (min sju månader gamla kattunge, a k a DESTROYER OF ALL THE THINGS) och hans aptit för förstörelse. Well. Han välte hela granen genom att trassla in sig i ljusslingan och min corgi är nu under en ihoplimningsprocess, men kommer aldrig att bli sig lik. Låtom oss fröjdas över hans forna glans på bilden nedan:

Jag har inte:  

- slutfört MISSION: JULKLAPPAR.
- införskaffat några paket till paketleken (som jag f ö varje år försöker övertyga familjen om att vi ska skippa, men alltid blir kraftfullt nedröstad. Gillar verkligen inte paketleken. SO SUE ME.)

Avslutningsvis, en friendly reminder:

På julen ska man vara snäll. Det inkluderar även dig själv.
Lägg inte orimlig press på att allt ska vara "perfekt" och exakt som traditionerna dikterar – enligt min erfarenhet är risken stor att det tar bort det som gör julen njutbar eftersom copy + paste inte fungerar i verkligheten. Låt varje jul vara sin egen, vetja.

Prioritera! Ta genvägar! Påminn dig själv om att inte bara göra vad du tror förväntas, bara för att. Och kom ihåg att i slutändan är ju det enda som räknas att du infinner dig där du ska vara, oavsett om det är med nära och kära eller om du rentav firar på egen hand.
Var din egen bästis och VAR SNÄLL MOT DEN BÄSTISEN! Jag lovar att du är värd det.

Inga kommentarer: