tisdag 19 november 2013

Två juldrycker och juryns (alltså mitt) utfall:

Monbana Christmas Chocolate:
Jag var så himla nyfiken på den här! Choklad med smak av pepparkaka liksom. YES!
Tyvärr så har jag känt noll smak av pepparkaka när jag druckit den. Däremot så är det en väldigt god, lite mer bitter smak än vad chokladdrycker ofta har. Den smakar mörk choklad, helt enkelt! Gott. Men ingen pepparkaka. BESVIKELSEN på den, alltså. Oh well. Det är ju en fin burk också. Jag tröstar mig med det.
Och trots bristen på julkänsla så är det absolut en klart prisvärd dryck.Harney & Sons Holiday blend:
Här blev jag inte besviken! Smaken påminner, som jag förutspått, till viss del om Kusmi´s julte, vilket inte är så förvånande: De har i princip samma smaksättning. Dock så föredrar jag Kusmis... Inget slår det när det kommer till julte! ;)
Jag gillar verkligen det här teet. Dock så tycker jag att det blir dåligt med smak av en tepåse - som enligt H&S ska räcka till två koppar! Jag gillar förvisso mitt te stark ("svart som min själ", som man brukar säga), men det känns som en dyr kopp te att behöva två påsar när 20 tepåsar kostar runt en hundring. Jag har inte det här problemet med deras andra teer, så jag vet inte vad det är med detta som gör att det blir så svagt. I alla fall: Om du letar efter ett superjuligt, pepparkakigt, saffransdoftande te så är detta inte det du letar efter. Det här är en murrigare, mer värmande variant som inte tar lika mycket plats, inte är lika skrikigt som många andra jultéer är. Det är ett te att mysa till, helt enkelt.

Inga kommentarer: