måndag 22 december 2014

Ett dan före dan före dopparedan-potpurri!


Jag har dåligt med juliga bilder att bjucka på från mitt "the real life - XMAS EDITION" just nu. Men det ska ju inte hindra oss från att mysa järnet här, eller hur? Så, laddad med en sojamjölkslatte med kanel och kardemumma så ska jag plocka ihop lite julinspo åt mig själv - och er, såklart. PUSS!


Musik: Wham! - Last Christmas 
Det finns så mycket att gilla i den här guldklimpen som firar 30 år i år(!!!!)! Till att börja med låten, förstås. Sedan George Michaels magiska frilla och djupa blick. Oh my gosh!
Jag älskar även deras sköna julhäng i videon, det ser så mysigt och avslappnat ut. Precis som man vill att julen ska vara om man inte firade den med den närmaste familjen (som ju iofs på sätt och vis är ens vänner, men jag menar släkten i det här fallet).
En bonus för oss i Stockholmsområdet som är svältfödda på snö de senaste två jularna är förstås det supervintriga landskapet. Mmmmm. Låt oss bara njuuuuta i fyra minuter och 37 sekunder nu!


Jag önskar att jag hade tålamodet att vara såhär kreativ och göra vackert dekorerade kakor. Men det är jag inte. När jag ätit mig mätt på deg så är jag trött på att baka och spenderar den närmaste timman med att svära över utstansningar av pilliga figurer och degen som aldrig tycks ta slut.

SÅ MYCKET FINA KULOR! AAAHHHH!
Inget jul-potpurri utan en (typ) sprakande brasa. Enjoy.
Godis: Taralynns White Chocolate Oreo balls W/A Peppermint drizzle (LÄNK)
Jag är lockad att ge mig på dessa imorgon, ärligt talat...

Söt mugg va? Jag håller med! Den ännu gulligare varianten med Rudolf och hans röda mule finns hos coolstuff! (Jag har varit nära att klicka hem honom upprepade gånger, ångrar lite nu att jag aldrig faktiskt gjorde det).
Musik: Boyzone - The hour before christmas
Den här ger mig lite samma känsla som min all time fave "Have yourself a merry little christmas" gör, fast låt oss säga att det här är musiken som spelas i ditt huvud när du går hem från en uppesittarkväll hos en vän och hela staden tycks sova, i väntan på att det ska bli den 24:e december. Du är ensam och det är tomt och tyst på gatorna - men inte mörkt. Julbelysningen lyser upp din lilla värld och gör dig sällskap på vägen hem.
Den känslan.


Fler vackra kakor. Eehhhp!

... och ännu fler. ♥ Okej, kanske inte lika fina, men charmiga i sin enkelhet.
Pyssel: Paljettkulor (LÄNK)
Åh vad jag är kär i sådana här kulor! Pilligt men säkert aningens meditativt... som mycket pyssel med finlir är. Jag ska försöka komma ihåg det här till nästa år.

Åh. Bara åh.
Ännu mer fina kulor. Sånt gillar vi ju.
Varm choklad + marshmallows + julmugg = Ja tack.
Christmas for dummies:
Tomten glömde bara en grej när han storhandlade inför jul - han är precis som oss andra!
Musik: She & Him - The christmas waltz
Den här har plöjt sin väg fram i konkurrensen om att vara en av mina mesta favoriter de senaste två åren. Alla låtar på deras julalbum är en så fin tolkning och hyllning till originalen, samtidigt som de ger dem ett helt nytt liv.
Det här är låten som är som gjord för att strosa runt i julhandeln med, att gå lite för långsamt och eftertänksamt till och därför vara i vägen för de stressade medmänniskor som inte har glädjen att ha den i öronen just då. När dess milda toner hörs så går allt liksom lite långsammare och alla konturer blir lite sådär dimmigt mjukare. Som om världen dansar en mjuk vals medan du försöker bestämma dig för om du ska köpa Dumle pepparkaka eller Rollo att ha i godisskålen på bordet - och slutligen bestämmer dig för att ta både och.

Inspirationsbilder via weheartit.

Inga kommentarer: