lördag 6 december 2014

Julbord på Häringe slott.


Som jag redan nämnt så har jag besökt Häringe slott under alla årstider utom vintern tidigare, så i och med detta besök känns mitt liv liiiite mer komplett. *suckar drömskt, vilar hakan i handen och drömmer mig bort*
Så okej, omgivningarna var inte vita av gnistrande snö. Det var knappt minusgrader och frost. Men det gjorde inget, för när vi klev in på slottet så försvann liksom världen utanför. Jag vet, jag vet, skjut mig för klyschan - men det är sant. Den murriga miljön därinne är som gjord för att pyntas och värmas upp för julfirande.


Vi fick ett riktigt mysigt rum tilldelat oss också, "Karl Gerhard" - med juligt röda väggar och sammetsgardiner! ;) (Och ja, vi har twinsie-väskor, haha.)

Okej. Middagen var riktigt, riktigt bra. Inga överraskningar där, liksom - det var förväntat. Även jag som är veggie hade tillräckligt med alternativ för att bli mätt utan att behöva nöja mig med fyra portioner gröt, så att säga. Dock så ångrade vi nästan att vi ätit så mycket annat när vi väl tog lite gröt "att avrunda middagen med" (frågor på det?) för gröten var - givetvis - galet god. Jag troooor att det var lite vanilj som satte pricken över i:et...? Ja, gott var det i alla fall, alltihop. När vi var klara med middagen kände vi oss ganska belåtna med oss själva eftersom vi inte var sådär ÖVERMÄTTA som det är så lätt att bli vid tillfällen som detta. Sedan reste vi oss, gick uppför trappan till salongen... och möttes av GOTTEBORDET.
30 minuter senare var matkoman/sockerchocken total. Men det var värt det! Mina favoriter var knäcken och ris á la malta:n. Vi övervägde allvarligt alternativet att be om doggybag till rummet.

Mitt fina sällskap! Sofia har tagit ett gäng av bilderna i det här inlägget: Tack, min bästa.♥


Vi avslutade kvällen iförda morgonrockar och tofflor, tittandes på "The Holiday" som passande nog gick på tv. Sedan somnade vi som små, mätta bebisar och drömde om frukostbuffén (ungefär).
 
Jag ville ta med den där renen hem. Eller... Jag ville göra Häringe till mitt hem, kanske?
Tack så oerhört mycket för magisk stämning, underbar mat och dryck och alltid lika välkomnande personal, Häringe slott! ♥

2 kommentarer:

Jul i Laloland sa...

Ser helt galet mysigt ut, lite snö på det också så hade det ju varit idyll!

Jessica sa...

Verkligen! Men som sagt, väl inne så tänkte man inte ens på vad som fanns på andra sidan fönstren. :)