onsdag 9 november 2016

Snön kommer i sällskap av tystnaden.

Hejsan kompisar!
Jag jobbar hemifrån idag. Vanligtvis brukar jag ha tv'n eller webbradio på för att få lite bakgrundsljud, men idag har jag haft det helt tyst större delen av dagen. Det är snön som gör det.
Jag slutar aldrig fascineras över hur olika tystnader kan te sig. Mina favorittystnader är nog den som är tidigt, tidigt på morgonen i juni/juli, den som bara bryts ibland av fiskmåsarna som börjar vakna på taken - och så såklart den som kommer med snön. Den mjukt kompakta, som dämpar alla ljud.
MYSET då, hörrni! Myyyyset!

Jag funderar över mina doftljusinköp för i år. Jag är ju sådär så att jag gärna vill köpa samma som förra året, och året innan det och året innan det osv osv, men samtidigt är det ju roligt att testa åtminstone någon ny. Eller?
Yankee candles julkollektion har temat "Holiday party", vilket förvisso låter kul men jag känner mig inte sådär supertaggad på någon av dem. Den jag möjligtvis skulle kunna tänka mig en "small jar" av är i så fall "Star Anise and Orange", tror jag.
Meeeen om jag känner mig själv rätt så kommer doftgarderoben bestå av i princip samma uppsättning som varje år: "Christmas garland" (YC), "Sparkling snow" (YC), "Christmas Eve" (YC), "First snowfall" (WoodWick) och eventuellt "Christmas memories" (YC).
Ack och ve, alla dessa beslut.

1 kommentar:

sandralinnea sa...

Ljusdofter är viktiga saker!