lördag 8 december 2018

Julvibes all over the placeBERÄTTARRÖST: Från sitt julpyntade hem, snörvlande över en kopp Julte och harklandes som en gammal gubbe: Här är en rapport från Jessicas senaste två veckors juligheter.HEJJJJEEEE!!
Det har varit två händelserika veckor sedan sist. Helt plötsligt snubblade jag över en lägenhet som jag blev störtförälskad i och under loppet av 3 dagar var kontrakt påskrivna och förberedelser för försäljning av min nuvarande lägenhet igångsatta.  NÄR JAG VET, DÅ VET JAG. 😍

Nu i veckan fotograferades mitt hem för annonsen och mitt hus fick info om att fönsterbytet (som jag nämnt här x antal ggr) inte kommer att ske före jul, så den här veckan kunde jag äntligen börja plocka fram mitt efterlängtade pynt.

Så,  det här blir min åttonde och sista jul i den här lägenheten som jag äääälskat så mycket. Mina tankar kring det får bli ett eget inlägg framöver!
Jag har knäppt en del snapshots att dela med er under de här veckorna, så LÅTOM OSS GET TO IT!
Det blev första advent. Jag bakade saffransbiscotti och tände ljus.
Beyond Retro har en POP UP-JULTRÖJSHOP  vid Sergelgatan (vilket råkar vara bara några minuter från mitt kontor. Vi snackar alltså hundratals second hand-jultröjor där ingen är exakt likadan som någon annan. DRÖMMEN. Bara att gå och bläddra bland ställningarna är en REN FRÖJD, I tell you. Man skrattar, ryser, rynkar på näsan och flämtar lyckligt till för sig själv under tiden. Det är som ett museum för jultröjor!!
Jag har köpt två hittills. HITTILLS. Jag vågar inte lova att det inte blir minst en till.


Här är den ena av ovan nämnda jultröjor! Den andra är faktiskt ganska snarlik, i samma supermjuka sweatshirt-tyg (sånt där som typ inte går att hitta på nya plagg), fast med en annan krage och ett annat motiv, obvi.


Rekade billiga glöggmuggar åt en kompis och spanade in dessa gulliga igår, på Clas Ohlson (av alla ställen!). 
Jag var lite trött på den röda ljusstaken med målat mönster som jag brukar ha i mitt ena sovrumsfönster, så jag köpte en ny, vit igår och skippade de medföljande "ljusringarna" och knöt röda rosetter runt ljusen istället. Jag är väldigt förtjust i resultatet!
I min hall. Jag är inte klar här än... Men... ja. Ville ändå visa? Ja.
Här ser ni tröjkragen lite bättre! Det är alltså som ett finstickat band med små nallebjörnar och snöflingor på. Nästan lika gulliga som Puff!! Eller nä, det går ju inte. Men rackarns sött är det.
Ursäkta men DET ÄR SÅ MYSIGT att gå och lägga sig i ett sovrum upplyst av en adventsljusstake eller stjärna. Känner mig så extremt tindra-med-ögonen-lycklig varje år när de plockas fram. 
I år har jag ett kalenderljus från Lagerhaus. Jag gillar det i all dess enkelhet! Dessutom är det bättre stearin än vad det i regel är i de jag brukar köpa på mataffären, så det rinner inte massor (vilket förvisso kan vara fint, men i den här ljusstaken som ni ser på bilden är det opraktiskt).
JULTE! Från Kränku❤️ Valde det framför NK's i år. Båda är grymma, men har saknat detta.
JAG KOMMER DOCK ALDRIG SLUTA GRINA ÖVER ATT KUSMI CHRISTMAS INTE SÄLJS LÄNGRE!!!

Inga kommentarer: