onsdag 20 november 2013

Lite Kalle Anka-tänk & På min önskelista (fast helst några dagar i förväg, tack tomten!):

bild via Fyrklövern

Piff & Puff och Tomteverkstaden är mina favoriter på julafton. Men så är det ju de två juligaste filmerna också - där snackar vi om att sätta stämningen! Liksom... Husvagnssemestern och Ferdinand & co i all ära, men det enda som är juligt med dem är ju faktiskt det faktum att vi alltid ser dem på julafton, men julpyntet och snön lyser ju onekligen med sin frånvaro.

Okej, en inflikning känns på sin plats här: Don't get me wrong - jag älskar ALLA filmerna som visas under Kalle Anka-timman den 24:e december, men jultemat och dess röda tråd är ju aningens suddigt ibland.

Åter till ämnet. Piff, Puff, Musse & Plutos jul är ju sådär superjulig som man (åtminstone jag och jag vet att många är med mig här) drömmer om från att man som liten knodd ser det för första gången och sedan eftersträvar från den stunden. När jag gick i grundskolan hade jag två ökenråttor/gerbiler som jag brukade låta klättra i granen och jag älskade tanken att de fick uppleva Piff & Puff-vyn där inifrån! (True story.)

Varje år i oktober och framåt så finner jag stup i ett mig själv surfandes inne på Fyrklöverns hemsida, spanandes på deras superkitschiga Disney Jul-servis och alla tillbehör och accessoarer som hör till den serien. Däribland dessa figurer som ni ser på bilden. Det är ju bara prislappen som inte är lika fin som figurerna... Hmm.

Inga kommentarer: