måndag 11 november 2013

Tre underbara böcker att läsa (eller ge bort) till jul:

books, christmas, cosy

1. "A season to remember" av Sheila O'Flanagan.
Flera små julhistorier om de olika gästerna på ett stämningsfullt hotell på den irländska landsbygden.
Du kan riktigt känna den krispiga luften på hotellets uppfart och höra sorlet i entrén där gästerna dricker varm choklad och glühwein i väntan på julmiddagen, samtidigt som de upplever allt från glädje, kärlek, sorg, dramatik och till och med något på gränsen till övernaturligt.
Tyvärr verkar den här boken inte finnas på svenska, men språket är ganska enkelt och typsnittet ganska stort... haha :) En oerhört mysig bok som verkligen sätter stämningen dagarna före jul!

2. "Gåvan" av Cecelia Ahern.
En historia som får dig att le, känna lycka och att gråta - jag kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag hade plöjt den. Den lämnar en fin känsla efter sig, tillsammans med tanken att man verkligen ska värdesätta det man har.
Om du inte har läst den, så har du förhoppningsvis sett filmatiseringen av författarens debut "P.S: I love you!". Den här boken vandrar i "P.S´s" fotspår, men är ändå väldigt annorlunda. För övrigt så är ju omslaget så fint att boken agerar som en prydnad om den ligger framme på ett bord! :D

3. "Och så levde de lyckliga" av Lucy Dillon.
I den tredje boken om invånarna i den brittiska byn Longhampton så börjar berättelsen på julafton och löper sedan under ett helt år fram till nästa julafton. Handlingen kretsar kring två kvinnor som befinner sig på väldigt olika platser i livet men delar på butikslokaler, för att förenkla handlingen något fruktansvärt. Omgivningarna är småstadsidylliska och historien är varm. Jag älskar Lucy Dillon´s berättelser, de har verkligen den där trivselfaktorn som är som gjord för att sitta och läsa med en filt, ett par varma tofflor och en stor kopp te i soffan.

4 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Jag har inte sett din blogg tidigare, kul med fler julbloggar

Amanda sa...

Åh den irländska landsbygden... lät ju underbart!

Jessica sa...

Victoria: Ja, kul att du hittade hit nudå! :)

Jessica sa...

Amanda: Den ÄR underbar! På många sätt. :)