onsdag 18 december 2013

Decemberutmaningen, dag 18: En bildkavalkad på din dag

God morgon!
Jag fick min önskan om lite kyla uppfylld: Jag vaknade till en frostglittrande utsikt (även om det inte syns så bra... men ni ser väl att det är vitt på vägen?! Joråsåatteehh. (Man får nöja sig med det lilla.)

Medan jag åt frukost så tog Lizzie vaktpasset i fönstret.
Det där är deras "spanfönster", det får liksom lov att vara mer pyntat i den andra halvan av fönstret, för mina bebisar måste ju kunna kolla ut ordentligt även om det är jul, så att säga. Läste någon julblogg där bloggaren förklarade sin avsky för "skevt" pyntade fönster - japp, here it is! ;)
NOTERA att småtomtarna har krupit fram från sina skrymslen uppe på vinden! Igår, faktiskt. 


Dagen gick åt att köra några maskiner tvätt (Santa baby, jag skulle gärna se ett stort paket med formen av en ny torktumlare vid granen på tisdag, för vår är allt lite trött!), stryka en duk till soffbordet eftersom Lizzie hade bestämt sig för att placera en spya på den jag hade innan, igårkväll när vi var på bio. Tur för henne att jag ändå hade tänkt byta inför jul... Inga bilder här, dock! You get the picture, liksom. 

Senare på eftermiddagen klickade jag hem några av de sista julklapparna: Nu har jag bara två kvar! Hurra!
Efter det blev jag så trött att jag var tvungen att vila lite genom att gosa med Puff en stund. (Suddigt gos.)


... innan det var dags att svida om till en lite tjusigare stass än mjukisar.
 Kvällen spenderades nämligen på Nynäshamns Ångbryggeri och deras julbord som vi gick på med styrelsen i vår brf. En på riktigt intressant rundtur och genomgång av bryggeriets historia med provsmakning av deras populäraste öl-sorter (om jag någon gång får för mig att dricka en öl så är det alltid deras Bedarö Bitter jag väljer. Men detta förekommer alltså inte särskilt ofta. Men skare va så skare va!) följt av ett fantastiskt julbord. Supermysig kväll!
(Som ni kanske anar av tallrikens innehåll så äter jag inte kött, endast fisk och skaldjur. Det här blir min andra jul som "grönis" och i år tänker jag ha Hälsans Kök´s "köttbullar" och coctailkorvar på julafton! Saknade verkligen det förra året. ☺)

5 kommentarer:

Jul hos Linda sa...

Vilken fin gammaldags ljusstake! Varifrån kommer den?

Jessica sa...

Jag köpte den på Coop vintern 2008, det är en design inspirerad av Carl Larsson och det var kärlek vid första ögonkastet! (:
Vet att de har haft den några jular efter det med, men i år har jag inte sett någon. :(

Maries strålande jul sa...

Här har katterna också spaningsfönster och jag tänkte samma när jag läste det inlägget.Faktiskt hade det inte slagit mig att någon skulle reta sig på det. alternativet är väl tyvärr att ljusstakarna skulle trilla när katterna skulle inta sina vanliga platser.

Jessica sa...

Haha, precis. Det känns liksom inte som ett riktigt alternativ. ;) Man måste nog ha katt själv för att förstå det.

Hello cupcake sa...

Fiiin klänning!!!