måndag 23 december 2013

Granen, pizza och nu: låt uppesittarkvällen börja!


tomte, ljuslykta, pionsetta, christmas

Vi har en tradition som växt fram genom åren och det är att jag, pappa och min lillasyster äter pizza på vår favoritpizzeria dagen före julafton. Det började som lunch (för att snabbt mätta våra hungriga magar under vad som pappa hade utsett till DEN STORA STÄDARDAGEN) men har genom åren puttats senare och senare på dagen och nu blivit middag - med min låtsasmamma (som brukade jobba den 23:e) och min sambo som tillskott runt bordet. Nu har vi alltså varit iväg och fått i oss årets "julpizza" och kvällen har inletts. Jag har fortfarande lite finlir kvar med granen, sedan har jag en Västerbottenpaj att göra och några små klappar att slå in. Men sedan är det ULTIMAT JULMYS som gäller.
I vardagsrummet doftar det White christmas och i lyktan på bilden ovan så är det Christmas Eve som brinner. Dofterna är halva julen!♥

Jag har klarat mig i många år från krossat pynt, men idag så gick knuten på snöret upp när jag skulle hänga upp det här hjärtat. :( Så himla typiskt! Är så kär i just dessa. De är från Rusta förra året, men jag undrar om jag inte såg dem i år med? Ska försöka titta in där i mellandagarna - har man lite tur så kanske...?

OK, dags att jobba vidare! ☺

3 kommentarer:

Helenes underbara jul sa...

Mysigt! Härligt med traditioner och jösses va sugen jag blev på pizza!

Ha en härlig uppesittarkväll!

Jessica sa...

Jaaa, det är galet gott med pizza såhär i julstöket. Det bryter av lite liksom. :D

Annas Strålande Jul sa...

Vi har en liknande tradition den 23:e, att hämta hem mat från den lokala hamburger/pizza/kebab-grillen, vilket brukar bli i form av hamburgare och pommes frites. Himla enkelt, smidigt och gott när man har så fullt upp med fejandet, pyntandet och stökandet!

Sv: Visst har Fyklövern helt magiskt fina grejer? Bästa företaget alla kategorier! Visserligen alldeles för dyrt, men då är det tur att de har avbetalning. :)