fredag 15 november 2013

Julens tipp-tappande & Tipsa mig om dig (och din julblogg)!

baby its cold outside, tea, christmas, breakfast, drömhem & trädgård
God morgon alla ni fina!
Jag inledde den här fredagen med att plocka fram mina fina, fina julkoppar som jag köpte förra året (eller snarare anlitade min lillasyster att handla åt mig på Indiska i Örebro eftersom jag inte hade tid och möjlighet att ta mig till något själv och de var slut på hemsidan när jag väl fick tummen ur och skulle beställa dem).
Jag vet inte hur det är med er, men i synnerhet sedan jag blev "vuxen" (hahah, nåja, åtminstone i passet så att säga) så har det här med att plocka fram julen handlat om små detaljer. En sak i taget, liksom. 

Det brukar börja med julmagasinen. Vecka för vecka samlas de på hög. Jag älskar känslan av att ha dem att bläddra och finna inspiration i när jag får en stund över, hela vägen fram till jul.
En flaska julmust att tjuvstarta med. Kanske lite glögg och pepparkakor bara för att jag blir så lyrisk av att se dem i butikerna att jag måste köpa med mig hem.
Julmusiken startar jag oftast med tidigare än jag erkänner. Inte för att jag skäms (Jag älskar julen! LOUD AND PROUD!) utan för att jag oftast inte orkar ta diskussionen med de som tycker att man är tokig och måste föreläsa för en om hur DE förbereder julen. Hehe...
Någonstans mellan hamstringen av doftljus med jultema, jultéer och spaning på pynt så börjar även jakten på JULKLÄNNINGEN. Eller snarare: Kläderna jag vill ha på olika glöggkvällar, julbord och så förstås julafton.

När det närmar sig advent så är det dags för första lussebaket. Jag älskar lussebullar. Det är nog det enda jag absolut inte skulle klara mig utan när det kommer till ätbara ting kring jul. Förra året så fick jag en köksmaskin (bakmaskin? Mirakelmaskn? Vad säger man?) av min sambo lagom till första omgången, så förra året gick jag verkligen all in - det fick aldrig vara tomt på saffransbröd i vår frys!
Sedan, till första advent: Då är det fritt fram. Då är det all in för ADVENT. Men tomtar och allt superjuligt får vänta till julveckan.

Hur gör ni? Jag har ju sett lite på de bloggar jag läser, men något som jag är erkänt dålig på är att hitta nya bloggar, både jul och "vanliga". Kan ni inte skriva några rader här så att jag hittar er? ♥

6 kommentarer:

Amandas jul sa...

Jag tänkte börja baka saffransbröd nästa helg och sedan sätta upp ljusstakar, tomtar och alltihop adventshelgen. Nära nu :)

Jessica sa...

Amanda: Jaa, det går FORT nu! Jag ska baka i helgen, för jag jobbar hela nästa så då kommer det inte finnas tid. Jag längtar, haha. :)

emma sa...

Jag brukar att försöka plocka fram något till 1 advent åtminstone och sen blir alltid något mer senare.

Julmust brukar jag faktiskt start hyffsat tidigt med, men inte alltför tidigt. Har hittills fått i mig några stycken flaskor. Glögg är också ett måste faktiskt. Men har inte kommit för mig att köpa någon än, men det kommer. De är ju riktigt kallt ute nu, så då passar glögg perfekt

Ha en bra fredag :)
Emma

Jessica sa...

Emma: Samma här, jag brukar göra som så att jag köper en flaska när jag ser det första gången (kan inte låta bli), dricker den och försöööker därefter hålla mig lite till. Men jag har också sörplat i mig några flarror vid det här laget, hehe.

Anonym sa...

Jag är nog lite likadan. Smyger fram lite i taget och njuter av var sak, fönster, gardiner och adventspynt först vid 1:a advent. Tomtarna och granen fram först under julveckan. Inlägg kommer om detta på min blogg om någon dag. :-)

Anonym sa...

Jag har en vanlig blogg, sen ska jag starta en julblogg. Jobbar lite på den. Inser att det är verkligen något för mig!

Julkulturcramar.wordpress.com (dock har jag inte ett enda inlägg än, kanske imorgon)