fredag 29 november 2013

Stakar som stylas

Här har ni en liten illustration av vad jag roade mig med under eftermiddagen. Förra året hade jag en blockljusstake utöver den vanliga - som jag inte vill vara utan - som jag kunde elda fritt i veckorna medan den vanliga eldades typ vid adventsfikat, frukostar och middagar. Jag kör på samma koncept även i år.
Det är bara kanalljusen som ska sättas på plats i den "vanliga" och så är vi all set för advent!

Förresten, på tal om det där att "snål-elda" ljusstaken: Jag vet inte, men jag gillar inte tanken på att behöva byta ljus i ljusstaken om det första ljuset exempelvis brinner ner. Jag vill ha samma ljus hela december!
Jag vet, det är fånigt. Men som med så mycket annat som har med jul att göra så är detta inrotat i mig. En av mina bästa vänner när jag gick i gymnasiet och hans familj hade adventsljusstaken tänd jämt och gick lätt igenom tre uppsättningar ljus innan julafton, vilket fick mig att flämta förskräckt varenda gång det nämndes. :D
Hur känner ni? Lider ni också av "ljusbytar-fobi"? Eller är ni som min gamla kompis och hans familj?

4 kommentarer:

Kirsi sa...

Jag vill också ha samma ljus i staken hela tiden. Därför är jag så himla nöjd med blockljus stakarna. Man kan elda i timmar varje dag utan att ljuset brinner ner.

Jessica sa...

Kirsi: Det är ju det som är så rackarns bra! Ett fiffigt påfund. :)

Mikaela sa...

Jag är helt på din linje, det är INTE ok att byta ut ljusen utan man ska ha samma ljus hela december. För ljusen har man ju för att räkna ner till jul, att elda upp dem i förtid sabbar ju hela idén med adventsljusstaken tycker jag.

Jessica sa...

Mikaela: Hear, hear! LEAVE LJUSSTAKENS ORGINALLJUS ALONE!