torsdag 5 december 2013

Ernst! Och knäck-skräcken.

Det var ju passande att jag bakade Ernst's kakor dagen till ära, när årets första avsnitt av "Jul med Ernst" visades.☺
Såg ni något i programmet ni tänker testa? Personligen blev jag jäkligt sugen på att testa den där messmör-knäcken... Jag har inte vågat mig på knäck tidigare, andra i familjen brukar göra det och göra det bra. Men nu överväger jag allvarligt att göra min första knäck! :D Jag tycker bara att det verkar så svårt... Och så tror jag att jag är lite rädd på ett sådant där smått ologiskt vis sedan jag var liten. En kompis mamma brände sig när hon kokade knäck och fick blodförgiftning(!) och eftersom jag hade sett Emil i Lönneberga där Alfred blir jättesjuk och nästan stryker med till följd av sin blodförgiftning så blev att koka knäck förenat med livsfara i mina ögon. Som tur var så blev det inte så illa för min väns mamma. ;)
Det är klart att jag VET att så inte är fallet, men jag tror att min vision om att det är så himla bökigt och krångligt grundar sig till viss del i det minnet, haha.

Så, vad tror ni? Ska 2013 bli året jag övervinner min KNÄCK-SKRÄCK?

2 kommentarer:

Helen sa...

Och Ernst som likställde knäck med napalm, blev du lugnare av det;) Men jag tycker du ska försöka komma över knäckskräcken:)

Jul hos Linda sa...

Jag har också knäckskräck :'D Synd, för det är ju gott ;)