fredag 20 december 2013

Kan vi sluta vara så jul-ängsliga?

Det är underbart att vara en del i julbloggs-communityn eller vad man ska kalla det, men något som jag har tänkt på mer och mer ju närmare jul vi kommer (och förväntningarna höjs, pyntet maxas och bakning och mat ska finslipas) är alla sjuka krav alla verkar ha på sig själva - och på sin jul.
Det finns så himla mycket jag skulle ALDRIG... och det kryper i mig när jag ser... kopplat till pynt och jultraditioner. Jag insåg vidden av hur jag själv påverkats av mitt ihärdiga julbloggs-läsande igår när jag började slå in julklappar och plötsligt lite sådär tonårsängsligt började fundera på om mina paket med papper och snören skar sig mot varann. Sekunden efteråt blev jag så jäkla irriterad på mig själv: HERREGUD, jag är 27 år gammal och vet ju precis vad jag älskar och föredrar när det kommer till julen! Varför skulle jag bry mig om vad andra föredrar när det kommer till deras julfirande.. i mitt?

Färgtema på julgranen? Eller julklapparna? Och så finns det plötsligt inte rätt färg på snören i affären och då blir det ett stressmoment. Alltså... det känns så dumt. Varför ska man behöva förklara sig i sin egen, personliga blogg, som handlar om ens eget firande av jul? Jag lovar och svär att jag inte dömer någon av er om ni skulle ha rött snöre på ett paket inslaget i rött papper! Eller blått snöre... Jag vet inte ens vad som räknas som att "skära sig" när det kommer till mönstrade papper och snören liksom. Men jag vet att jag läst att folk "hatar" när inslagningen skär sig. (?)
Och så det här med vädret. Är det något som vi verkligen inte har någon som helst kontroll över så är det just det. Jag blir så ledsen av att läsa på blogg efter blogg att det inte känns som en riktig jul och att det är ett stressmoment att det är inte är snö ute. Vi stressar ju över så himla mycket annat - tro mig, jag är ju likadan, man vill så gärna att allt ska vara helt perfekt den 24:e december - men vädret... det är inte värt det! Sluta! Jag vill liksom krama om er allihop och intyga att det kommer bli mysigt ändå. Det är ändå bara ljust i typ tre timmar och sen så ser man ändå inte hur det ser ut ute, så undvik bara att titta ut genom fönstret. ;)

Sluta förklara er! Sluta be om ursäkt! Och sluta skapa stressmoment som gör det omöjligt att till fullo njuta av julen! MYS UTAV BARA FAN och NJUUUT! Haha. ☺ STOR kram till er alla♥
bild via weheartit

2 kommentarer:

Maries strålande jul sa...

Vilket klokt inlägg, trots att jag har julbloggat i flera år och haft en hemsida om julen sedan 1999 är det inte förrän i år som just dessa tankar har slagit mig också och att läsare bedömer min jul utifrån bloggen. Det finns jul liksom inget rätt eller fel. Någon skrev om ljusstakar som inte står centrerade, det hade aldrig slagit mig att någon skulle tycka det var ett tecken på dålig stilkänsla, våra ljusstakar på bottenvåningen står placerade så att katterna får behålla sina utkiksplatser.Jag delar ju med mig för att jag själv tycker det är roligt förhoppningsvis sprider julglädje åt andra. Inte för att andra ska bedöma min jul, den är ju min familjs personliga traditioner.

Maries strålande jul sa...

Jag skrev lite liknande tankar som jag har funderat på ett tag och länkade till dig, hoppas det är ok!