söndag 16 november 2014

Doften av snö eller: Mysteriet med YC's Winter wonderland

 Vad doftar snö egentligen? Oklart. SÅ OKLART, på riktigt. Ligger inte doften av snö mer i känslan av den, ni vet? Det där nypande kalla i luften som gör kinderna stela och håret hopplöst elektriskt (om du inte har rätt förebyggande superprodukt i det, förstås). Och i det så drar du ett djupt andetag och det är något i de där små iskristallerna som får luften att dofta och kännas... lätt. Uppfriskande. Befriande. Ny!

I alla fall. Jag har nämnt det förr (och i min "Om mig"-info som för övrigt skulle behöva en liten uppdatering): Mina favoritdoftljus kring jul är inte de som doftar massor av JUL-JUL-JUL med extra allt, alltså typ de klassiska pepparkaksdofterna och äpplen och sånt (exempelvis YC's "Christmas Eve"), utan jag ääääälskar de friska, mer vintriga varianterna. YC´s "White Christmas" och "Sparkling snow" och Woodwicks "First snowfall" är ju mina återkommande det-blir-inte-juuuul-utan-de-här!!-ljus.

Nu i veckan när jag rekade på Yankee Candles webshop så insåg jag att White Christmas inte fanns att finna. Whhhhhhhaaaaaat??! Paniken! Däremot så flaggades det ju stort för säsongens nyheter, såklart, och en av dem är "Icicles". Jag har googlat runt lite nu och funnit att den är snarlik min favorit (som alltså är discontinued) - som i sin tur tydligen var en ny version av "Winter wonderland". Fiffigt att ändra namn, färg och etikett... Men jag kan tycka att det är onödigt när en doft är så populär som den ändå uppenbarligen är eftersom de nylanserar den hela tiden?
Oh well. Om ni andra doftljusnördar (och jag vet sedan gammalt att vi är flera!) också undrat över detta så kan ni alltså finna ro här och nu. Jag kommer att köpa ett stort "Icicles"-ljus! CASE CLOSED!


Inga kommentarer: