torsdag 17 december 2015

Gräddsås på julbordet - oh yes.

Alltså jag vet inte hur det är med er, men varm mat utan något såsigt... är inte riktigt min grej. NÅGOT som liksom geggar till det (även om just det  uttrycket får det att låta äckligt, medges) är faktiskt ett MÅSTE för mig på julbordet!! Helst: skagenröra. Minst begärt: gräddfil och gräslök till ägghalvorna. 

Nu läste jag iaf Jennie Hammars blogg och fastnade vid det här inlägget. Köttet i köttbullarna är inget jag saknar sedan jag slutade äta kött för snart 4 år sedan - man kan göra kalasgoda "bullar" (bollar) av en massa annat som jag tycker är supergott (bönor, linser, ärtor etc) - men SÅSEN. Aahhhhh. Bilden på grytan med köttbullarna som badar i brunsås fick mig att riktigt känna smaken av den peppriga gräddsåsen pappa brukar göra till sina pannbiffar. Åhhh. Japp. Saken är klar. På julafton ska gräddsåsen stå på bordet. Och jag ska äta den som om jag inte fick äta förrän till påska.

Inga kommentarer: