söndag 17 november 2013

En helg inför advent (sambo-panik på Rusta och lussebak)

Den här helgen har gått i förberedelsernas tecken här hemma hos oss. Det här är saker som jag annars troligen skulle gjort nästa helg - veckan före första advent - men jag har jobbhelg då, så då går det inte. Och advent-helgen så ska min guddotter/äldsta systerdotter (7 år i januari) vara här och då har vi fullt upp med annat mys! :) (Typ Tomtetass 2 och sånt.)

Först en tripp till Rusta - min favorit och min sambos not so much favorit. Äntligen! Det var perfekt att åka dit en helg mitt i månaden, det var riktigt lugnt jämfört med om man är där en löningshelg. Jag kunde klämma och känna på julpyntet bäst jag ville, utan att behöva trängas och/eller be om ursäkt stup i ett när man råkar knuffa till eller trampa någon på fötterna! Ja, tills sambon började få den där jagade blicken som han alltid får förr eller senare på Rusta och Ikea. Han menar att jag blir som besatt av shoppingmani där (på Rusta, that is. Ikea kan få även mig att bli sådär stirrig. Ikea Kungens Kurva och småprylsavdelningarna, säger jag bara. MARDRÖM.), vilket jag försvarar med att JA, det kan hända att så är fallet när jag kommer till deras julavdelning - men kan han inte ge mig det EN GÅNG OM ÅRET? Var lite schysst, liksom. ;)

Det blev lite nya julpapper (bara två rullar dock, vilket jag insåg var lite litet när vi kom hem igen. Vi hade varit duktiga på att förbruka en hel del av de rullarna som vi samlat på oss genom åren förra året.), fina snören, en ny adventsljusstake , två ljusbrickor och så lite julgranspynt - förstås. Rustas specialité!♥
Ja, en stor del av det jag fastnade för och visade i det här inlägget, helt enkelt.☺
Efter dessa inköp så börjar jag faktiskt känna mig väldigt nöjd med min pynt-arsenal till granen. Jag säger inte att det inte finns chans för någon ny kula eller så nästa år, men jag känner att jag är väldigt nöjd med samlingen jag har nu.

Isbjörnen och renen anslöt sig till mitt lilla jul-zoo.


Jag kan aldrig motstå deras julgransfigurer i glas. Jag stod och valde mellan Herr & Fru Snögubbe och en liten glittrig koala, men trots att den var hemskt söt så gav den mig inga direkta julkänslor - och det är viktigt! Räven är ju "vintrig" i sig, så den fick följa med hem trots sin brist på tomteluva eller dylikt. ;) Men hur gullig är inte ugglan med tomteluvan? Hihi. *fnissar som ett litet barn*

Spets- & korsstygnsmönstrade glaskulor och fina, "frostiga" i 2-pack. Några nya favoriter!

Systerdöttrarnas chokladkalendrar kirrades också. Puff vaktar dem tills det är dags för öppning. 


På eftermiddagen satte jag igång med det första lussebaket för i år. Jag räknar med minst två till, haha. Vi äter mycket lussebullar här! Och eftersom jag gillar att göra dem stora så blir det inte så många per omgång.
Jag börjar få in snitsen för att få till en fin form på dem, men de jäser så mycket i ugnen att ibland liksom sliter de sig fria, hehe. Oavsett så är de underbart goda! Vi åt en varsin på kvällen, men nu så får vi hålla oss till advent.Imorse satt jag och drömde mig tillbaka till Rom (vi var där i somras med min storasyster och svåger) när jag hittade det här reportaget i Isabellas julnummer. Rom i december skulle nog passa mig bättre rent temperaturmässigt än då vi var där i juli och det var 40 grader varmt. Jag är helt klart en vinterperson och hanterar inte den sortens värme särskilt bra, haha. :) Tänk att vandra runt i den vackra staden och titta på allt julpynt och dricka en underbar, italiensk macchiato medan det spelas någon italiensk julmusik i bakgrunden... Mmmm.♥ Jag försökte hinta sambon om detta inför nästa år - i år har vi fullt upp hela december (som vanligt).Ooooch avslutningsvis så har vi druckit årets första RIKTIGA glögg!
Ja, jag säger så eftersom jag inte tyckte att årets årgångsglögg var någon direkt höjdare, mest beroende på att jag är så trött på vitvinsglögg. Min absoluta favoritglögg är denna: Blossas klassiska vinglögg. Lika god varje gång! ;) Och jag gillar verkligen de nya etiketterna. Är det sedan förra året eller är de nya för i år? Jag minns inte.
De matchar ju mina nya julgranskulor!

Hoppas ni har en härlig helg och att ni har tid att lata er lite. ♥

Juste! Glömde ju en sak: Jag har satt upp ljusslingan på balkongen också, precis innan jag satte mig för att skriva det här inlägget. Så nu sitter jag och väntar på att det ska bli helt mörkt så att jag kan njuta av min bedrift, haha.

2 kommentarer:

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Du verkar ha haft en riktigt härlig helg! Och fina saker har du köpt också :)

Jessica sa...

Denise: Jamen den VAR ju verkligen det! Härlig till tusen. ☺