tisdag 20 oktober 2015

Det enda som ljusar upp en mörk tisdagsmorgon i oktober

Alarmet ringer 05.30. Det är mörkt ute, och ganska kallt inne - ironiskt nog med tanke på att det inte varit frost inatt, utan mest bara sådär surmulet, med tunga moln som ligger över staden och framkallar ett sömnigt drippdroppande från tak och lyktstoplar. Du stapplar sömnigt ut i köket, matar katten, sätter på te, kokar ägg och rostar bröd som i en dimma. Tvättar ansiktet och har svårt att hålla de tunga ögonlocken uppe när du ska sätta i linserna. Trött, trött, trött. Och det är sååå mörkt, mörkt, mörkt ute. Lampljuset känns barskt och strängt när du slår dig ner vid köksbordet och äntligen får ta den första klunken te och slår upp lokaltidningen. Och där faller din blick på något som får tillvaron att bli lite varmare och ljusare:

Det är faktiskt inte bara vi julbloggisar som härjar om julen nu! Resten av befolkningen börjar också vakna! Haha. Hoppas ni får en fin tisdag! (Min kommer att innehålla kaffe en masse. )

1 kommentar:

Anette - En fin jul sa...

Har också sett annonsering om lucia i vår lokaltidning, sakta men säkert börjar jultecknen dyka upp både här och där, inte bara i julbloggarna :)