lördag 3 oktober 2015

Glittrigare glim och grötigare rim (och mer Disney på faten)

Minns ni det här paketet?

På tal om julporslin, liksom.
Det innehöll ju ett presskit från Fyrklövern! Yaaay!

Jag har ju obsessat över Fyrklöverns Disney-julservis i många år nu. Det är ju det här som är så kul och fint med julen: Det finns inga regler. Skulle jag vilja ha en servis med Disneymotiv under resten av året? Svar nej. Men i december existerar inga inredningsregler riktigt i mitt hem.* Det finns inget som heter "för juligt".  Nåja. Nästan, åtminstone.
Det kändes i alla fall lite som om december kom och hälsade på när jag öppnade paketet.  Och lite som en tröst för min rådande studentbudget: Jag har verkligen planerat att jag ska börja samla på den här servisen när jag är klar med mina studier. Och nu har jag liksom fått en liten smygstart! Hurra!

Paketet innehöll en assiett, en mattalltik, ett större glas och ett snapsglas. De två förstnämnda har två motiv som är nya för i år: Bilar och Frost. De tidigare 12 motiven som funnits har alla varit från de klassiska "From all of us to all of you..."-repertoaren, så det här är väl något av en modernisering av utbudet, kan man säga. Och det är klart, småttisar uppskattar säkert de här mer än de gamla godingarna. Jag vet att min äldsta systerdotter gillar Bilar skarpt medan både hon och lillesyrran älskar Frost - såklart. Finns det någon unge som inte gör det just nu?
Det ska med andra ord bli kul att se vad de säger om tallrikarna! :)

Alltså... Jag är aningen skeptisk till Bilar-motivet, det ska jag inte sticka under stol med. Filmen överlag har ju inte direkt något vare sig vintrigt eller juligt skimmer över sig, milt uttryckt. Men till dess försvar så är det ju faktiskt ett vinterlandskap i bakgrunden. Så... Nåväl. Låt gå för det då. Dessutom så gör ju den fina inramningen med girlanger och Tingeling att helhetsintrycket blir mysigt ändå.
Frost är ju som en sådan där snökula i filmformat - som gjord för julfranchise. Inget att invända där!Så. Låt oss prata om glasen. Glasen!! Åhh! De är ljuuuuvliga. På riktigt. Ja, ni ser ju själva. Känner mig som ett litet barn när jag tittar på dem. Jag skulle verkligen vilja ha matchande tekoppar med det här mönstret. Alltså en mer avskalad och större variant av de kopparna som redan finns till servisen. Det skulle vara så fint på vitt porslin... Eller varför inte glasmuggar, á stora glöggmuggar (fast tekoppstorlek)? Jaa, tack!

Ni kan spana in hela servisen HÄR. Jag drömmer vidare om termoskannan, adventsljusstaken och... eh, ja allt annat i serien ett tag till.

*Mitt ex försökte på allvar att ställa fram några hutlöst fula "tomtar" som han hade gjort när han gick på dagis den första julen vi bodde ihop. Om vi säger såhär: Jag förstår varför hans mamma prackade på honom dem: Hon var ju lättad av äntligen bli av med och inte pliktskyldigt behöva ställa fram dem! Men där gick min gräns. Det ska synas vad pyntet föreställer. Det är kanske min tumregel?

Inga kommentarer: