söndag 10 november 2019

Roundup av senaste tidens juligheter

(tänk Bane från The Dark Knight Rises så har ni den rätta tonen för hur detta ska sägas)

Det här inlägget hette från början "Hurra! Det är äntligen november!" och har legat som ett utkast här på bloggen i en vecka nu... oooch därmed kändes det som att jag var lite väl sen på bollen gällande månadsskiftet. 

Låt oss därför istället göra en liten sammanfattning av diverse juligheter jag roat mig med de senaste veckorna!

Jag såg "Holiday in the wild" på Netflix!


Eftersom det är i princip omöjligt att inte älska vare sig Rob Lowe eller Kristen Davis så var jag både nyfiken och lite orolig inför att se denna. Båda är liksom så otippade för en sådan här film; Jag var helt enkelt lite ängslig över att det strikta julfilmsformatet (BLIXTSNABB PRESENTATION AV KARAKTÄRER OCH MILJÖER --> KONFLIKT/PROBLEM UPPSTÅR! --> KONFLIKT/PROBLEM TYCKS VARA LÖST --> KONLIKT/PROBLEM UPPSTÅR IGEN!! --> KÄRLEKEN VINNER OCH ALLA LEVER LYCKLIGA UNDER JULBELYSNINGENS SKEN) skulle... do them dirty, så att säga. 

Men vet ni? Min ängslan var obefogad: Rob och Kristen's karisma och ständiga glimt i ögat räddade det stundtals... hmm... låt oss säga bristande manuset och trots att Rob fick lov att göra några smäktande-blick-ut-mot-horisonten-och-tänka-högt-för-sig-själv - scener så FUNKAR det. 
Plus att elefanterna och karaktärerna på elefantreservatet ogenerat får mitt hjärta att bli osedvanligt varmt. Grinade faktiskt en skvätt när man fick se elefanterna vänjas vid det vilda livet.

Om ni vill läsa en mer ingående think piece om filmen så är DET HÄR mitt (underhållande) tips. Där tas några punkter som jag också reflekterade över när jag såg den, upp!

Jag bakade årets första lussekatter!

Min lillasyster kommer att vara i New York över julen i år (pga la-la-la-la-loooove) och därför behövde vi ha lite julmys innan hon åker. Detta ägde rum igår kväll, vilket i sin tur betyder att jag spenderade gårdagen med att baka årets första batch av lussebullar.
Priset för att få väldigt saftiga bullar är att ha en kladdig deg, och eftersom jag har en kattunge som vill äta ALLT ALLT ALLT, är envis som synden och ÄR överallt, hela tiden, så hade jag inte riktigt tålamodet att stå och mecka med mjöliga händer för att kunna forma snygga bullar. Summa summarum: Bullarna är goda men inte super-fotogeniska.


Jag har testat Blossas "Glubbel", aka Blossa Sparkling & Spices!

Jag är HÖGST skeptisk inför NAMNET på fenomenet glögg + bubbel [cue denna scen ur Gilmore Girls], men drinken i sig är jag 100% med på. Igår testade jag och den nyss nämnda lillasystern Blossas redo-att-dricka-direkt-ur-flaskan (fast med fördel upphälld i ett glas) variant och betyget blev... KLART GODKÄNT!
Lagom sött, tydlig smak av julkryddorna och dessutom en fin etikett. För på julen är dekorationer viktigt!!


Jag såg "Let it snow" på Netflix!


Har egentligen inte jättemycket att säga om den här, hörni. Den var gullig! Dock så är julfilmsformatet redan ett så ytligt koncept att när man följer flera små historier (i stil med Love Actually - som ju dock är av en helt annan kaliber och därför får det att fungera) så får ingen storyline tid att bli riktigt intressant eftersom man inte hinner lära känna karaktärerna. 
Kanske är jag helt enkelt bara för långt från målgruppen? NÅVÄL, som julfilm sett får den godkänt.

Jag såg "Miss me this Christmas" på Netflix!

Efter att vi sett "Let it snow" igår så gav vi oss på denna. Jag var nyfiken på att se den eftersom julfilmspodden jag tipsade om för ett tag sedan har ett avsnitt om den... och efter att vi sett filmen lyssanade jag (obvi) igen på det. Allt de säger är saker som även jag och min syster noterade och skrattade åt. För OUFFF, hörni. Denna var en utmaning att ta sig igenom.
Här är avsnittet av "12 months of Christmas" där de tar sig an filmen.
Hade jag tittat själv så hade jag stängt av - men med sällskap av en likasinnad så var det underhållande på ett sätt som definitivt inte var avsett!

Inga kommentarer: